Profiler

Erik Guldvik,

veteranhockeysportens gudfar, gikk dessverre bort i 2003.  Gjennom et langt hockeyliv nedla han et fantastisk arbeid for norsk ishockey. 

I sin klubb Gamlebyen IF (Forward) hadde han alle verv man kan tenke seg. Likeså i Oslo Ishockeykrets og i Norges Ishockeyforbund, der han var visepresident, styremedlem og mangeårig leder i ulike komitèer og utvalg.

Erik Guldvik elsket ishockeysporten og miljøet, og gjennom sitt yrke fartet han verden rundt. Overalt hvor han kom knyttet han kontakter, enten det var i Canada, Tyskland, Nederland, Sverige, Finland eller Tsjekkoslovakia som det het dengang. Erik kjente alle og alle kjente Erik.   

Erik Guldvik bygget et unikt nettverk som mange etterhvert skulle få stor glede av.  Ikke bare la han til rette for at hans egen klubb kunne reise på turnè rundt om i Europa, men han hjalp også andre klubber. Hvor du enn kom i verden hørte vi "Hello Erik", enten det var garderobevakten på Thialf Ijssstadion i Herenveen eller presidenten i The Canandian Amatheur Recreational Hockey Association.  På sine turer registrerte Erik at det i en rekke land var egne ligaer for oldboys lag. Så hvorfor ikke i Norge, tenkte han. En stund gikk han svanger med tanken og høsten 1980 fødte han idèen. Erik Guldvik stiftet Oslo Oil Sheiks (Oslo Oilers), som var en direkte foranledning til oppstarten av Norges Veteran Hockey Forbund. I året 2000 ble han hedret av CARHA som medlem av HALL OF FAME, Internasjonal gruppe.

(Fra beretningen "Verden rundt med puck og kølle", skrevet av Jan Erik Thoresen)

ÆRESMEDLEMMER  i  NOHA                                                                           

Per Karlsen       Per Voigt     Per Bøe     Terje Nyhaug      Bjørn Wiker                                                                                                                  
Terje Bolt-Hansen  Harald Setsaas  Kai Konnerup            Roar Gjertsen